Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szórakozás - Zene hallgatás online képes leírás - Szórakozás.tlap.hu
részletek »

Szórakozás - Zene hallgatás online - Szórakozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szorakozas.tlap.hu » Szórakozás - Zene hallgatás online
Keresés
Találatok száma - 8 db
BBC rádiók

BBC rádiók

A British Broadcasting Corporation (röviden: BBC) egy állami tulajdonú, kvázi független brit közszolgálati műsorszolgáltató, egyben a világ legnagyobb műsorszolgáltatója. Csak az Egyesült Királyságban 24 000 alkalmazottat foglalkoztat, költségvetése eléri a 4 milliárd fontot (kb. 1500 milliárd forint). Működési költségeit elsősorban a brit állampolgárok által fizetett televízió üzembentartási díj fedezi. 1922-ben alakult meg British Broadcasting Company Ltd néven, majd 1927-ben került állami tulajdonba. A kísérleti televízióadások 1932-ben kezdődtek meg, majd 1936-tól megindultak a rendszeres adások. A II. világháború alatt 1946-ig az adás szünetelt. 1964-ben indult a BBC 2 adása, és 1967-ben kezdődött meg a színes műsorsugárzás. A BBC ismeretterjesztő és szórakoztató televízió- és rádióműsorokat készít, emellett különböző információs szolgáltatásokat is nyújt az Interneten keresztül. A cég célkitűzése: informálni, oktatni és szórakoztatni. A társaságot az ún. Board of governors (kb.: kormányzótanács vagy felügyelőbizottság) felügyeli, melynek tagjait a Királynő nevezi ki, a kormány ajánlását figyelembevéve. Ez a rendszer jelenleg átalakítás alatt van, az új felügyelő testület 2007 januárjától a BBC Trust lesz. A BBC jelenleg nagy erőkkel dolgozik a digitális rádió- és televízótechnológia elterjesztésén és alkalmazásán.

Danubius Rádió

Danubius Rádió

A Danubius Rádió a 90-es évek, az új évezred és napjaink zenéjét játszó országos kereskedelmi rádió. A rádió 3 zenei kategóriát játszik. Ezek a kategóriák: -Pop Dance, -Soft AC, - és magyar előadók dalait. A Danubius Rádió a többi magyarországi kereskedelmi rádiótól eltérően minden hajnalban egy-egy óra jazz valamint világzenei műsort sugároz. A rádió 1986 júliusa óta sugároz műsorokat, kezdetben csak németül, majd 1987-től magyarul is. 1989-től kizárólag magyar nyelven, manapság már napi 24 órában szórakoztatja a hallgatókat. 2009. október 28.-án elvesztette a frekvenciáit, ezért a helyén Klassz néven új rádióadót indít a jogokat birtokló Advenio Zrt. -> Nem folytathatják az országos kereskedelmi rádiók. A Danubius helyett az Advenio Zrt, a Sláger helyett pedig az FM1 konzorcium nyerte el a műsorszolgáltatói jogosultságot - így döntött az Országos Rádió és Televízió Testület. A két nagy rádió november 18-án éjfélkor beszünteti adását. Az Advenio és az FM1 hét évre szerezte meg a két frekvenciacsomagot. A jogosultság öt évvel meghosszabbítható.

Juventus Rádió

Juventus Rádió

Már a Juventus Rádió programja is megtalálható a DAB+ digitális rádiós kísérleti platformon. Immáron tizenhárom csatornára emelkedett az Antenna Hungária DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzásának kínálata, amely mától a Juventus Rádió programjával bővült. Az Antenna Hungária DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzása - amely Budapest és környékén közel 3 millió magyar állampolgár számára elérhető - mától kibővült a Juventus Rádió műsorával, ezáltal a sugárzott csatornák száma tizenháromra emelkedett. A kísérleti szolgáltatás már négy magyar közszolgálati és hat magyar kereskedelmi csatornát kínál kiváló minőségben, a továbbra is elérhető három svájci adó mellett.

magyar rádió

magyar rádió

Magyarországon a rendszeres rádiós műsorsugárzás 1925. december 1-jén indult meg a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt. (MTR) keretében, amely akkor a Magyar Távirati Irodát (MTI) is magában foglalta. Lakihegyen 1933-ban új antenna emelkedett az Európában rekordnak számító 300 méteres magasságba. December 2-án ünnepélyesen felavatták az új, 120kW-os óriásadót, mely ezzel az antennával ettől fogva Budapest 1 műsorát sugározta. 1949. február 1-jén Budapest 1 felveszi a Kossuth, Budapest 2 a Petőfi nevet. Az MTI-től különválasztva 1950. március 7-én létrejött a Magyar Rádióhivatal (MRH). 1951-ben először jelentik be a tévéadások majdani megindulását. 1953-ban Megalakult a műszaki jellegű Magyar Televízió Vállalat, és a Posta kísérleti Intézettel karöltve elkészíti az első , 100/50W-os adóberendezést. 1953. december 16-án a berendezés meg is kezdi próbaadásait. Az első magyar televíziós felvételre 1954. szeptember 2-án kerül sor, a Filmgyárban. 1957. augusztus 18-án a szervezet Magyar Rádió és Televízió Vállalat (MRTV) néven működött tovább egészen 1974 októberéig, amikor különvált a Magyar Rádió (MR) és a Magyar Televízió (MTV). 1996. augusztus 1-jén a médiatörvény értelmében megalakult a Magyar Rádió Rt. melynek neve 2006-ban módosult Magyar Rádió zrt.-re.

Online Rádió Hallgatás

Online Rádió Hallgatás

A Webes Radió oldalon ingyen hallgathatod a különböző rádió csatornákat online. Itt megtalálod a kedvenceidet, mint például Class FM, Neo FM, Juventus Rádió, Roxy, Gazdasági Rádió és még sok más. Keresd meg a kedvenc rádióadód és hallgasd ingyen online a Webesradio oldalon.Ezen az oldalon ingyenesen tudsz különböző rádió csatornákat online hallgatni. Nem kell a neten keresgélned, egy helyen összegyűjtöttük a különböző kategóriákban lévő rádió csatornákat, melyeket egyszerűen, kényelmesen és ami a legfontosabb ingyen hallgathatsz online a Webesradio.hu oldalon. Itt megtalálhatod a kedvenc rádióidat egy helyen, a klasszikustól a popon keresztül egészen a rockig. Nagyon jó szórakozást kívánunk kedvenc rádiód hallgatásához.

Roxy rádió

Roxy rádió

A Roxy rádió 1999-ben kezdte meg működését, az FM 96,4 Mhz-es frekvencián, és Budapest 40-50 km-es körzetében fogható. A Roxy egyedülálló Budapesten, és talán Magyarországon is, mert a zenei kínálata teljesen eltér a többi, elsősorban mainstream zenéket játszó adóktól. A rádió hivalatos formátuma: CHR/Dance. 2004-ben volt egy tulajdonosváltás, ami miatt a Roxy elvesztette egyediségét, és áttért a mainstream zenékre. 2007 febrárjában viszont a Radio Group Műsorszolgáltató Kft 100%-os tulajdonosa lett a rádiónak, ezzel a Roxy ismét egy olyan adó lett Budapesten, ami eltér a többi rádió zenei kínálatától. A rádió elsősorban dance, club, house stílusú zenéket játszik. A Roxy Rádió többségi tulajdona 2008 májusban ismét új kezekbe került. A Pilot Hungaria 2008 tavaszán került bejegyzésre Magyarországon, és további média érdekeltségekkel rendelkezik közép- és kelet Európában. A rádió zenei stílusa nem változik, viszont 2008 szeptembertől, Magyarországon először sugárzott, világhírű DJ-k műsorai kerültek adásba.

Sláger Rád

Sláger Rád

A Sláger Rádió egy magyarországi, országos lefedettséggel rendelkező kereskedelmi rádió, a magyar kereskedelmi rádiók piacának egyik legjelentősebb szereplője. A Sláger Rádió volt a második országos lefedettséggel sugárzó kereskedelmi rádió. A fő zenei stílusa egészen az 1960-as évektől napjainkig legnagyobb zenéikig terjed. Adása 1998-ban kezdődött el, miután tulajdonosai győztesen kerültek ki az az ORTT által az országos lefedettséget biztosító frekvenciacsomagra kiírt pályázatából. rádió tulajdonosi konzorciumában résztvevő vállalatok, az amerikai EMMIS Communication, a Credit Suisse First Boston, illetve a JMG Super Express kft. A pályázaton az akkor még Hungária Rádió néven induló konzorcium a legnagyobb lefedettséget biztosító frekvenciacsomag használati jogát nyerte el. A Hungária Rádió ORTT-hez eljuttatott pályázatában a legfrissebb könnyűzenei újdonságokra, illetve a közelmúlt (1980-as, '90-es évek) népszerű könnyűzenéire épülő műsortervről számolt be. Az új rádió 1997. november 18-án kötötte meg az Országos Rádió és Televízió Testülettel a működésének alapjául szolgáló műsorszolgáltatási szerződést.

Zene Online

Zene Online

Zene hallgatás többszáz különböző rádió csatorna, ingyen filnézés, egyszerű online letöltés a youtube videókból. Zenei stílusok online blues country drum bass dance goa psy trance hip-hop house jazz latin salsa metal newage relax progressive punk pop rap rock r& reggae techno. Hallgasd kedvenc zene stílusodat vagy hallgass rádiót online. A zene hallgatáshoz valamilyen lejátszó szükséges. Az én kedvencem a KmPlayer. Mindent lejátszik

Tuti menü