Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szórakozás - Zene képes leírás - Szórakozás.tlap.hu
részletek »

Szórakozás - Zene - Szórakozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szorakozas.tlap.hu » Szórakozás - Zene
Keresés
Találatok száma - 13 db
Dj program online

Dj program online

A Music FX Live szoftverben megtalálod az összes klasszikus, alap effektet, valamint számtalan speciálisan összerakott, úgynevezett combo (vegyes) effektet. A Music FX Live effektjeinek nagy része minden zenei stílusnál egyaránt jól szól. Mindegy, milyen stílusú zenét játszol, legyen az akár house, dance, electro, techno, trance, drum&ass, breakbeat, hip hop vagy dubstep, biztos, hogy meg fogod találni a számodra leginkább megfelelő effekteket. A Music FX Live használatához nincs szükséged semmilyen speciális számítógépes eszközre vagy kiegészítőre. Egy teljesen hétköznapi laptopon/notebookon vagy asztali PC-n is használható.

Jazz

Jazz

Előadók, együttesek és klubok figyelmébe! Mutatkozz be saját koncertfelvételeddel. Ha van saját videód, melyet szivesen bemutatnál, keress meg minket. Az egyéb e-mail címekre érkező leveleket nem kapjuk meg.

Klasszikus zenei videók

Klasszikus zenei videók

Klasszikus zene fogalma alatt legalábbis három, különböző jelentéstartalmat értünk. - Legtágabb értelmében - ekkor komolyzenének is nevezzük - a zene legáltalánosabb felosztási kategóriája szerinti terület a jazz, a könnyűzene, az alkalmazott zene (színház, film) és a népzene mellett. E jelentésében évezredes múltú, folyamatos és határozott tradícióval bíró, szilárdan megalapozott, mégis dinamikus esztétikai szempontrendszerrel bíró művészet, mely művelői, a zeneszerzők és előadók útján (optimális esetben) műalkotásokat hoz létre. (Esetenként a klasszikus zene fenti meghatározását csak a nyugati zenekultúrára vonatkoztatják, annak történelmi jelentőségére és más zenekultúrákra gyakorolt hatására hivatkozva, ez azonban nélkülöz bármely elfogulatlan tudományos megközelítést.) - Esztétikai értelemben bármely, a legkülönbözőbb értelemben vett - társadalmi vagy szakmai közmegegyezés szerinti - magas kvalitással bíró zene. Ez értelemszerűen nem csak a komolyzenére vonatkozik, hiszen beszélünk "klasszikus jazz"-ről, a "rockzene klasszikusai"-ról és "klasszikus magyar népdal"-ról. Ilyen alkalmazásában tulajdonképpen nem zenei terminus, esztétikai normaként rendkívül széles körben használjuk: példaszerű, mintaszerű, a maga nemében tökéletes stb. (még csak nem is feltétlenül a művészetek körén belül, például "klasszikus horror").

Kortárs zene

Kortárs zene

A tehetsegesek.hu oldal tulajdonképpen egy ?Ki mit tud?, egy tehetségkutató oldal. Több kategóriában tölthető fel alkotás, előadás, fénykép. Bemutathatod éneklésedet, hangszeres tudásodat, zenekarod alkotásait, tánctudásodat, ha van érzéked a költészethez beküldhetsz verseket, vagy akár prózai alkotásokat is. Ha inkább a képzőművészetben vagy tehetséges, mutasd meg a világnak festményeid, szobraid, vagy művészi fotóid, rajzaid. Ezeket árulhatod is az oldalon keresztül, csak amikor elküldöd tüntesd fel az árat is. A portálon való megjelenés ingyenes, és a valóban tehetségeseknek garantált, cserébe csak értékelést és hozzászólásokat várnának a feltöltők. Kérünk mindenkit, figyeljünk egymásra, legyünk egymás zsűrije! A zene széleskörű témakör, bármilyen éneket, hangszeres, könnyű, komolyzenét fel lehet tölteni értékelésre. Várjuk tehát minél több tehetség zenei előadását.

Kultúrbarlang

Kultúrbarlang

Szeretnél igényes művészfilmeket nézni, egyedi muzsikát hallgatni és zenei témájú könyveket olvasni? Akkor nálunk a helyed! Tekintsd meg kínálatunkat a http://www.kulturbarlang.hu/ oldalon, böngéssz kedvedre, és ha valami megtetszik, akkor látogass el a Budapesten található Kertész utca 42-44 szám alatti üzletünkbe, vagy kérhetsz további információt a termékekkel kapcsolatban a honlapunkon található elérhetőségeken.

Music

Music

music.hu - magyar zenei portál. A zenei piac történéseit monitorozó Nielsen SoundScan napokban nyilvánosságra hozott felméréséből az derül ki, hogy a digitális formátumú legális zeneárusítás újabb rekordokat döntöget, és éves viszonylatban 2009 végén egymilliárdra is nőhet a világszerte megvásárolt dalok száma.

Rock zene network

Rock zene network

A rockzene alapvetően az Amerikai Egyesült Államokban született, ahol a behurcolt fekete rabszolgák zenéje a blues keveredett az európai telepesek főleg country stílusú zenéjével. Mindez ráadásul egy technikailag és társadalmilag rohamosan változó környezetben történt.

Techno

Techno

A Techno az elektronikus tánczene egyik fajtája, amely az 1980-as évek közepe, vége fele alakult ki az Egyesült Államokban. Azon belül a Michigan-i Detroit-ban. A techno szót zenei műfaj leírásaként hivatalosan 1988-ban használták először. Manapság sok techno stílus létezik, de a sok alstílus alapjának a Detroit techno tekinthető. Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét. Manapság, már mind a hangszerek szélesebb köre, mind számítógépes programok is az alkotók segítségére vannak. Ezutóbbi nagy segítségére van a műfaj sok színűségének formálásában, hiszen ezen programok, alapvető zene-technikai ismeretek, valamint tehetség birtokában, akár saját hálószobájában bárki tud egy-két hét alatt színvonalas techno zenét készíteni.

Zene

Zene

A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő. A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata. A zene egy művészi kifejezési forma, a hangok és nem-hangok (csendek) időbeli váltakozásának többnyire tudatosan előállított sorrendje, mely nem utasít konkrét cselekvésre, viszont érzelmeket, indulatokat kelt és gondolatokat ébreszt. Az olyan hangkombinációkat, amelyek ugyan tudatosan jönnek létre, de konkrét üzenetük van (vagyis valamilyen cselekvésre ösztönöznek), általában nem nevezzük zenének. Kizárólagos céljuk a figyelem felkeltése. (Autóduda, dallamkürtök, szirénák, telefon, ébresztőóra, tömegközlekedés felhívó hangjelzései, rádióadók szignáljai, áruhoz kapcsolt dallamok, templomi harang, egykoron a vadászok vagy a katonák kürtjelei stb.) Kizárólag a megfigyelő nézőpontján múlik, hogy mit tekint zajnak vagy zenének. A két fogalom nem zárja ki egymást: bizonyos körülmények között a zene is lehet zaj (például rockzenei koncert átszűrődő hangjai, mikor aludni szeretnénk), máskor a hétköznapi értelemben vett zajt is zeneként értelmezhetjük (vonat ritmikusan zakatoló hangjai, patadobogás). Mindkét csoportba tartozhatnak a természet hangjai, de bizonyosan az emberi beszéd is.

Hirdetés
Zene ajánló

Zene ajánló

Ingyenes magyar sláger zene ajánló. Gyere és online hallgathatod kedvenc magyar zenekarodnak a zenéit. Ha regisztrálsz te is küldhetsz be ingyen videoklipet. Hetente frissítjük a videók listáját. Itt nem kell letöltened a zenéket, mert azonnal hallgathatód őket. Minden klipre lehet külön szavazni és véleményt hozzáfűzni. Ezzel vidoklip gyűjteménnyel a magyar zenészeknek szeretnénk egy kis reklámot csinálni.

Zene magazin

Zene magazin

Szereted a Toplistás és a slágerlistás zenéket? Akkor itt a helyed, mert minden héten a legújabb zenékkel várunk benneteket. A heti top 40-es listánkba sok magyar és főleg külföldi videoklipek szerepelnek. Itt folyamatosan követheted őket, hogy hol helyezkednek el a ranglistán. Friss heti buli ajánlóval is várunk minden bulizni vágyót.

Zene net

Zene net

A zenei hordozók egyik legrégebbike az agyagcső, mely érdekes kiképzésének köszönhetően alkalmas volt arra, hogy egyenletes sebességgel forgatva azt egy tű rezgéseket karcoljon az agyaggal bevont felületre. Az egész felvevő szerkezetet leegyszerűsítve egy nagy hangszedő tölcsér, az ahhoz erősített tű és a forgatómehanika alkotta, amelynek tengelyére erősítették az agyaggal bevont csövet. A tölcsér hangszedő és erősítő szerepet játszott, a tű pedig a tölcsérből átvett rezgéseket karcolta rezegve az agyagba. A vinyl lemez csak bő 15 évvel ezután jelent meg mint hanghordozó. Ez egy eleinte sellakból, majd sztirolból készült korong, mely barázdák segítségével őrizte meg a zenét. Manapság a zenét megvásárolhatjuk CD-lemez, MP3 fájl formájában, előfizethetünk műholdas rádióadásra (ahol csak az általunk kiválasztott stílusú zenét közvetítik), illetve ezek egy részéhez ingyenesen is hozzájuthatunk.

Zeneletöltés Kutató

Zeneletöltés Kutató

Zeneletöltés, videó letöltés és dalszövegek keresője. A letöltés kutatón saját játszási listákat állíthatsz össze kedvenc dalaidból. Weblapodba illesztheted a zenelejátszót az összeválogatott zenéiddel. Továbbá videókat is kereshetsz, amiket le is tölthetsz flv, mp4, illetve 3gp formátumokban. A zenéket és videókat elmentheted a kedvenceknek ha regisztrálsz, így legközelebb már csak pár kattintással elérheted azokat.

Tuti menü